Zakerberg je nedavno objavio da Treds godinu dana nakon pokretanja ima više od 175 miliona korisnika

Društvena mreža Iks (bivši Tviter), koja je od oktobra 2022. u vlasništvu trenutno najbogatijeg čoveka sveta Ilona Maska, je u drugom kvartalu 2024. imala 251 milion korisnika koji su aktivni na dnevnom nivou.

Foto: Bloomberg

Kako prenosi Fajnenšel tajms (FT), broj dnevnih korisnika platforme Iks je porastao za skromnih 1,6 odsto u odnosu na isti period lane, što ukazuje na stagnaciju koja je otvorila put za ekspanziju nove društvene mreže Treds u vlasništvu izvršnog direktora kompanije Meta Marka Zakerberga.

Zakerberg je nedavno objavio da Treds godinu dana nakon pokretanja ima više od 175 miliona korisnika koji su aktivni na mesečnom nivou.

- Kakva godina - dodao je Zakerberg u objavi na platformi Treds, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, Treds se prvi put pojavio u Eplovoj prodavnici aplikacija 5. jula 2023. godine, a rast broja korisnika je i danas stabilan, iako je usporio u odnosu na sam početak objavljivanja aplikacije.

Foto: Printscreen YouTube/ ABC News

Meta nije objavila podatke o broju korisnika na dnevnom nivou, kao što radi sa Fejsbukom ili Instragramom, što sugeriše da veliki udeo posetilaca Tredsa i dalje čine osobe koje nisu redovni korisnici, prenosi portal Verdž.

Autor: Tanjug