Snimak sigurnosne kamere otkrio krivca

Vatrogasci u Koloradu su podelili snimak sa sigurnosne kamere iz kuće gde je radoznali pas istraživao kutije na šporetu svog vlasnika i tom prilikom izazvao požar.

Vatrogasna služba Kolorado Springsa je na društvenim mrežama objavila da su ekipe odgovorile na poziv o mogućem požaru u objektu. Na teren su stigli u 4:47 ujutru i razgovarali sa vlasnicima kuće, koji su potvrdili da je došlo do požara na njihovom šporetu, ali da je ugašen pre dolaska ekipa.

Snimak sa sigurnosne kamere otkrio je da je uzrok požara bio porodični pas koji je stao na zadnje noge kako bi istražio neke kutije na šporetu i slučajno uključio šporet, što je prouzrokovalo da se kutije zapale.

IZVOR: FB / csfdpio

Čovek koji je ugasio požar u kuhinji je bio privremeno hospitalizovan zbog udisanja dima, i nije bilo drugih povreda ni među ljudskim ni među životinjskim stanovnicima ove porodične kuće.

- Ovo je dobar podsetnik da uvek imate ispravne detektore dima unutar i izvan svake spavaće sobe i na svakom spratu kuće, da osigurate da su svi zapaljivi materijali udaljeni od vašeg šporeta/rerne, i da znate kako najbolje izaći iz svake sobe u vašem domu u slučaju požara - napisali su vatrogasci.

Autor: Redportal.rs