Proći će još dosta vremena pre nego što napadač opet bude igrao igrice

Sukob u online igrici prešao je u stvarni svet kada je čovek iz Nju Džersija avionom otputovao na Floridu kako bi napao drugog igrača čekićem.

Edvard Kang (20) optužen je za pokušaj ubistva drugog stepena i oružanu provalu sa maskom, navodi se u sudskim spisima okruga Nasau.

- Samo želim da vam kažem, ovo je stvarno čudno. Neke stvari jednostavno ne možete izmisliti - rekao je šerif okruga Nasau, Bil Liper, tokom konferencije za novinare.

Kang i žrtva, još jedan mladić otprilike Kangovih godina, nikada se nisu sreli u stvarnom životu, ali su obojica igrali ArcheAge, srednjovekovnu MMORPG igru sa elementima fantazije.

Kang je leteo iz Njuarka, Nju Džerzi, za Džeksonvil, Florida, prošlog četvrtka nakon što je rekao svojoj majci da ide u posetu prijatelju kojeg je upoznao igrajući video igru. Nije poznato kako je Kang saznao gde žrtva živi. Po dolasku, Kang je uzeo Uber do hotela u Ferdinand Biču, oko 55 kilometara severno od Džeksonvila, a zatim kupio čekić u lokalnoj prodavnici alata, rekli su zamenici šerifa.

Kang je otišao do žrtvine kuće u Ferdinand Biču, koja je bila otključana, oko 2 sata ujutru u nedelju. Žrtva je izlazila iz svoje spavaće sobe kada se suočila sa Kangom, koji ju je udario čekićem po glavi. Njih dvojica su se borili dok je žrtva pozivala pomoć. Očuh napadnutog mladića je dotrčao u pomoć i zajedno su zadržali Kanga dok policija nije stigla.

Žrtva je zadobila nekoliko rana na glavi koje su zahtevale šavove, ali nisu opasne po život.

Nakon hapšenja, Kang je istražiteljima rekao da je žrtva "loša osoba onlajn," rekli su zvaničnici. Takođe je pitao zamenike šerifa koliko zatvorske kazne dobijaju ljudi za provalu i napad.

- Gospodine Kang, proći će dosta vremena pre nego što ponovo budete igrali video igre - rekao je Liper.

Autor: Redportal.rs