Na sledečim delovima grada dolazi do potpuno obustave saobraćaja šŸ‘‡

Tokom manifestacije Dani porodice 2024 ā€“ Porodični biciklistički dani u Beogradu doći će do izmena u radu linija javnog prevoza 11. i 12. maja, saopÅ”tili su danas iz Sekretarijata za javni prevoz.

Do potpune obustave saobraćaja, 11. maja, od 9.30 do 12 časova, doći će na potezu od podnožja Avale (raskrsnica sa Bulevarom patrijarha Germana) do vrha Avale. Za vreme održavanja manifestacije, vozila sa linije 400 će čekati na terminusu ā€žVoždovacā€. Istog dana, od 15.30 do 20 časova, potpuno će biti obustavljen saobraćaja na potezu od Londona do palate Albanija, odnosno u ulicama Kralja Milana, Terazije i Kolarčevoj.

Kako se navodi u saopÅ”tenju Beo Info, vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način: trolejbuska linija 29 će saobraćati na skraćenoj trasi Trg Slavija ā€“ Medaković 3 i nosiće oznaku 29L. Elektrobus linija EKO 2 će saobraćati na skraćenoj trasi Trg Slavija ā€“ Beograd na vodi i nosiće oznaku EKO2L, dok će autobusi sa linija 24, 26, 37 i 44 u oba smera saobraćati ulicama Francuskom, Trgom republike, Makedonskom, Dečanskom, Trgom Nikole PaÅ”ića i dalje redovnim trasama. Vozila će koristiti stajaliÅ”te ā€žTrg republikeā€, koje u redovnom režimu koriste linije 28 i 41, dok će u smeru ka Dorćolu koristiti stajaliÅ”te Dom omladine, koje u redovnom režimu koriste linije 16, 27E, 35, 58 i 95.

Precizira se da će autobusi sa linije 31 saobraćati delimično izmenjenom trasom: Trg republike ā€“ Bulevar despota Stefana (Braće Jugovića, Francuska u smeru ka terminusu ā€žTrg republikeā€) ā€“ Braće Jugovića ā€“ Dečanska ā€“ Trg Nikole PaÅ”ića ā€“ Bulevar kralja Aleksandra ā€“ Kneza MiloÅ”a ā€“ Nemanjina ā€“ Trg Slavija i dalje redovnom trasom. Minibus linija E2 će u oba smera saobraćati na trasi: Trg republike ā€“ Makedonska ā€“ Dečanska ā€“ Trg Nikole PaÅ”ića i dalje redovnom trasom i koristiti stajaliÅ”te Trg republike koje u redovnom režimu koriste linije 28 i 41, dok će u smeru ka Dorćolu koristiti stajaliÅ”te Dom omladine koje u redovnom režimu koriste linije 16, 27E, 35, 58 i 95.

Minibus linija E9 će u oba smera, umesto preko Terazija, od Trga Slavija saobraćati Beogradskom ulicom, Bulevarom kralja Aleksandra, Trgom Nikole PaÅ”ića, Dečanskom, Makedonskom, Trgom republike i dalje redovnom trasom, navodi se u saopÅ”tenju.

Drugog dana manifestacije, 12. maja, potpuno će biti obustavljen saobraćaj od 08.30 do 15.15 časova u Bulevaru Nikole Tesle, na delu od Brankovog mosta do Ulice treÅ”njin cvet.

Autobusi sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se u oba smera kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom treÅ”njin cvet i dalje redovnom trasom. Vozila sa minibus linije 60L će u vreme održavanja manifestacije u smeru ka okretnici ā€žNovi Beogradā€ (Toplana) saobraćati: Brankov most ā€“ Milentija Popovića ā€“ Vladimira Popovića ā€“ Zemunski put ā€“ Brodarska i dalje redovnom trasom. U smeru ka Zelenom vencu, vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu linije 60, odnosno saobraćaće ulicama SajmiÅ”te, Brankov most i dalje redovnom trasom, zaključuje se u saopÅ”tenju.

Autor: Beo Info