Upis će biti realizovan od 8. do 12. ju­la, nakon objavljivanja konačne rang-liste Univerziteta

Prvi, junski upisni rok na fakultete Univerziteta u Beogradu počinje sutra, 24. juna, polaganjem prijemnih ispita, a završava se do 28. juna.

Objavljivanje rezultata biće najkasnije do 1. jula na preliminarnoj rang-listi, a objavljivanje konačnih biće najkasnije do 8. jula.

Upis će biti realizovan od 8. do 12. ju­la, nakon objavljivanja konačne rang-liste Univerziteta, a prema rasporedu mora biti završen 12. jula.

Univerzitet u Beogradu konkursom predviđa da se redosled kandidata za upis u prvu godinu studijskog programa utvrđuje na osnovu opšteg uspeha postignutog u srednjoškolskom obrazovanju i rezultata postignutih na prijemnom ispitu.Kandidat za upis može da ostvari najviše 100 bodova.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić precizira da se uspeh iz srednje škole i rezultat koji kandidat postigne na prujemnom ispitu boduju kao i prethodnih godina - uspeh iz škole 40 odsto, a uspeh na prijemnom ispitu 60 odsto, te da se zbirom ove dve komponente zaokružuje pokazana ukupna uspešnost za upis na fakultet.

Autor: Tanjug