Postavljeni su stubovi, informativne table na kojima je precizirano o kakvom spomeniku je reč

Spomenik braniocima Beograda 1915. godine i spomen-park oko njega jedan je od naših najvažnijih kulturno-istorijskih spomenika, a nakon konačnog uređenja ovog prostora, spomenik je sada na ponos svih nas, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Postavljeni su stubovi, informativne table na kojima je precizirano o kakvom spomeniku je reč, posađeno je 200 novih sadnica, prostor je ozelenjen, završeno je do kraja sređivanje kamena, tako da je spomen-park dobio izgled kakav je trebalo da ima po primarnoj ideji Kolje Milunovića iz 1988. godine, precizirao je Šapić.

- Mislim i verujem da ovo treba da bude mesto gde će najviši državni organi da odaju poštu i počast ljudima koji su svesno išli u smrt, jer su jako dobro znali da su šanse za odbranu grada bile nikakve. Mislim i da je bila sramota svih nas što je ovaj prostor do pre samo nekoliko meseci izgledao potpuno drugačije i uopšte neću da budem skroman - zahvaljujući ovoj gradskoj upravi sklonili smo terene, napravili park, proširili biciklističku stazu, pustili šetalište da „diše” i uredili spomenik, koji spada u prvu kategoriju naše kulturno-istorijske baštine, što i priliči normalnoj zemlji i narodu. Tako smo pokazali duboko poštovanje onima koji su dali svoje živote za naš grad i našu zemlju - naveo je Šapić, prenosi Beoinfo.

Autor: Tanjug AP