Uoči glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril naložio je da se u noći između srede i četvrtak obeleži bdenje za spas srpskog naroda.

- Naložio sam da se u svim ruskim crkvama u otadžbini i rasejanju u noći između 22.- 23. maja služi svenoćno bdenje za spas našeg bratskog srpskog naroda - rekao je Patrijarh Mosovski i sve Rusije Kiril.

Podsećamo, iguman Hilandara Metodije sa monasima moliće se u četvrtak ujutru u tom manastiru kod ikone Trojeručice ispred koje se uvek mole u ozbiljnim iskušenjima za srpsku drzavu i narod, rečeno je  Tanjugu u SPC.

I najveći broj crkava u zemlji i rasejanju zvoniće tog dana i uputiti molitve za spasenje srpske države i naroda, navode iz SPC.

Generalna skupština UN sutra treba da glasa o rezoluciji o Srebrenici.

Podsećamo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić boravi u Njujorku gde će 23. maja prisustvovati sednici GS Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Vučić se podsećamo u dva navrata obratio iz Njujorka i rekao da se očekuje da čak 100 od 193 zemlje glasaju za spornu i sramotnu rezoluciju kojom bi Srbe proglasili genocidnim narodom.

- Svetinja koju branimo je 100 puta važnija i od mene i od svih naših političara. Verujem da će narod u Srbiji biti ponosan. Mi nismo genocidan narod. A onda će neki koji budu glasali za, da dođu kod nas da sarađujemo. Razgovarao sam sa prijateljima, očekuju 100 glasova ZA od 193 zemlje. Mi očekujemo manje. Neke muslimanske zemlje koje se plaše neće ni ući na glasanje.

Autor: undefined