Uveče na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg.

U Srbiji će pre podne biti malo i umereno oblačno, od sredine dana se očekuje dalje povećanje oblačnosti, mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom dok će najviša dnevna temperatura iznositi od 21 na krajnjem severozapadu do 30 stepeni na istoku i jugoistoku.

U Beogradu vetrovito, pre podne malo i umereno oblačno, dok se od sredine dana očekuje kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak severozapadni. 

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od 13 do 17, a najviša oko 28 stepeni. 

Do utorka, 23. aprila, oblačno i osetno hladnije sa temperaturom nižom za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodni period, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina.

Uveče na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg.

Zatim do kraja perioda temperatura ispod proseka za ovo doba godine i kretaće se u većini krajeva od 12 do 16 stepeni, sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Autor: RTS