Nastavljaju se napadi na Srbiju i Republiku Srpsku

Rezolucija o Srebrenici i pokušaji da samoproglašeno "Kosovo" postane član Saveta Evrope obeležiće i trasirati odnose Srba sa drugim narodima u regionu, ocenio je predsednik Republike Srpske

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u pravu kada govori da je reč o dva događaja u gotovo identično vreme koji će obeležiti i trasirati odnose i sa drugim narodima u regionu - rekao je Dodik.

On je istakao da su napadi na Srbiju, na Savet bezbednosti UN da navodno bude priznato tkz. Kosovo još jedan dokaz ignorisanja realnih odnosa i realne situacije.

Foto: Tanjug/NZ

- Taj Savet Evrope pokušava, kroz ovo što sada rade, dati određen status 'Kosovu', koje nema međunarodno priznanje, nije predviđeno Poveljom UN, nema stolicu u UN, ukazao je Dodik.

Predsednik RS je napomenuo da se sve to ignoriše i pokušava naneti zlo, pre svega Srbiji kako bi bila zaustavljena njena snaga i jačanje.

- Namera u tom pogledu je da upravo sponzori nelegitimnog antidržavnog akta koji se zove 'samoproglašeno Kosovo' tome daju značaj iznad onoga što je međunarodno pravo i Povelja UN, ocenio je Dodik.

Autor: Novosti.rs