On je odveden u bazu južno od Ibra

Danas je na administrativnom prelazu Brnjak uhapšen Srećko Sofronijević, stanovnik Zvečana, koji je sa lisicama na rukama odveden južno od Ibra. U trenutku hapšenja, Sofronijević je bio u društvu svoje supruge, koja je direktni svedok ovog događaja.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila advokata za uhapšenog Srbina, kako bi se proverili svi elementi ovog slučaja.

Sofronijević je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije, koji su upali na sever Kosova i Metohije izazivajući incidente.Mesecima se oporavljao od posledica ranjavanja, nakon što je primio metak dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on je pokušao da zaštiti dete.

Iako se Sofronijević mirno vratio u svoj dom i nastavio sa životom sa porodicom, odbijajući da napusti sever Kosova i Metohije, današnje hapšenje je nastavak zastrašivanja i provokacija kojima je izložen, sa ciljem da napusti svoje ognjište.Ovo takođe predstavlja poruku srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira dok god je Kurti na vlasti.

U svetlu ovih događaja, zahtevamo od međunarodne zajednice da se uključe i isprate slučaj uhapšenog Sofronijevića, jer Srbima na KiM Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava, navodi se u Saopštenju Kancelarije za KiM.

Autor: republika.rs