Crnogorski kriminalni klanovi pripremali su RUŠENJE VUČIĆA

Bezbednosne službe raspolažu svim informacijima u vezi sa bezbednošću predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prikupljaju ih i analiziraju, a zaštita njegove bezbednosti je prvi i prioritetni zadatak svih službi, izjavio je danas v.d. direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Tomislav Radovanović.

On je, povodom prepiske sa Skaj aplikacije vođe kavačkog klana Radoja Zvicera i njegovog saradnika Radoja Milovića koju su u subotu objavile podgoričke Vijesti, za TV Prva rekao da kontinuitet ugroženosti predsednika postoji, ali je istakao da sve službe bezbednosti Srbije rade danonoćno i da sve informacije koje se čitaju putem Skaj aplikacije i koje se dobijaju od Evropola za BIA nisu iznenađenje.

Prema toj prepisci, Zvicer i Milović su 2021. godine razgovarali o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama".

Vođa kavčana je, kako su navele Vijesti, rekao da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača.

-Moram da kažem da to za nas nije novost, to je za nas samo potvrda sagledavanja regionalnih i domaćih organizovanih kriminalnih grupa i mi od 2015. godine imamo više slučajeva konkretnih saznanja i Skaj prepiske između pripadnika Službe bezbednosti Crne Gore i jednog od vođa organizovanih kriminalnih grupa samo potvrđuju sva naša dosadašnja obaveštajna saznanja - rekao je Radovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Odgovarajući na pitanje da li u ovom trenutku postoji nešto što bi moglo da ugrozi bezbednost predsednika Srbije, Radovanović je rekao da o tome ne može da govori više i detaljnije, ali da može da kaže da kontinuitet ugroženosti predsednika postoji, da sve službe bezbednosti Srbije rade danonoćno i da je zaštita njegove bezbednosti prvi i prioritetni zadatak svih službi, pa i bezbednosnih i obaveštajnih agencija.

Naveo je da BIA godinama sagledava aktivnosti regionalnih grupa, organizovanih kriminalnih grupa i da je uočeno da modaliteti ugrožavanja predsednika Srbije idu u dva pravca, od kojih je jedan njegovo uklanjanje sa političke scene, a drugi ugrožavanje njegove lične bezbednosti.

Autor: Novosti.rs