On je istakao da se na predstojećim izborima opredeljujemo se da li želimo srpsku vlast i srpskog gradonačelnika Beograda

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić govorio je o značaju predstojećih Beogradskih izbora koji će se održati 2. juna:

- Ovi Beogradski izbori koji dolaze su sve samo nisu lokalni izbori. Konačno smo došli do toga hoćemo li da imamo srpsku vlast i srpskog gradonačelnika ili antisrpsku vlast? I kada me pitaju, pa kako, šta to znači srpski gradonačelnik? To znači da ne postoji srpski način promene sijalica, asfaltiranja puta ili izgradnje škole. Nema tu srpskog načina, i ovde je sada sve potpuno jasno - rekao je Šapić, prenosi Pink.rs.

On je istakao da se na predstojećim izborima opredeljujemo se da li želimo srpsku vlast i srpskog gradonačelnika Beograda.

- A to znači gradonačelnika koji će u ovom teškom geopolitičkom momentu, pored brige o važnim lokalnim temama, podjednako voditi računa i o očuvanju nacionalnih vrednosti i interesa srpskog naroda - rekao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić.

Ističe da je čitav svoj život u lokalnoj politici, punih 14 godina, i da bi najviše voleo kada bi moglo samo o tome da se polemiše, međutim, stvari na koje ukazuje su kako kaže, daleko važnije.

- Ukoliko ne rešimo to pitanje očuvanja nacionalnog, srpskog, džaba nama sve. Neće imati ko da nam ide u škole, niti ćemo znati šta nam deca uče u školama i vrtićima. Ukoliko na te bazične stvari ne utičemo, izgubili smo identitet, izgubili smo državu, izgubili smo narod, i kada svega toga nema koga onda briga da li smo osvetlili tamo neku ulicu - objasnio je Šapić.

Autor: telegraf.rs / pink.rs