VUČEVIĆ: Dali su zakletvu da će zemlju da brane, bez obzira ko je napada, kakva opasnost preti, bez obzira kolika je sila udarila na njih.

Ministar Miloš Vučević otkrio je danas zajedno sa ministrom Nikolom Selaković spomenik palim borcima u ratovima devedesetih u Bačkoj Topoli, u kasarni Bačka. Otkrivanju spomenika prisustvovala je i supruga poginulog borca Verica Kaluđerović.

- Oni su našoj državi, bez obzira kako se zvala, da li je to tada bila Jugoslavija, a danas Srbija, dali zakletvu da će da je brane, bez obzira ko je napada, kakva opasnost preti, bez obzira kolika je sila udarila na njih. I svi oni koji su živote dali jesu održali reč i zaslužuju u najmanju ruku poštovanje i ovaj vid priznanja. Nažalost, taj surovi zastor zaborava, koji istorijski neretko krasi naš narod, pao je i na njihova imena, pa smo imali više decenija da ih niko nije spominjao, da je bilo neprijatno da se priča o tome i da kada spomenemo naše heroje i junake onda mi iritiramo ove koji su ih ubili. Valjda treba da se stidimo pred ubicama, pred onima koji su pucali na njih i ispaljivali rakete.

IZVOR: YT / Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Autor: Redportal.rs