Oglasio se i ruski ambasador u Srbiji 👇

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je danas da su zapadne zemlje blokirale održavanje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom 25 godina od početka NATO agresije na SRJ jer se, kako je naveo, plaše istine.

- Zapad je histerično blokirao održavanje sednice SB UN povodom 25 godina od početka NATO agresije na Jugoslaviju. To sve govori samo za sebe, objašnjava više od desetina izlaganja. Kako li se samo plaše istine - naveo je Bocan-Harčenko na društvenoj mreži X, a prenosi Tanjug.

IZVOR: X / ABocanHarcenko

Zemlje članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) nisu sinoć izglasale da se na dnevni red sednice, koja je završena u Njujorku, stavi inicijativa Rusije da se raspravlja o 25. godišnjici NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine.

Za održavanje sednice glasale su Rusija, Kina i Alžir, nije bilo glasova protiv, ali je bilo uzdržano 12 članica SB UN - Francuska, Velika Britanija, SAD, Ekvador, Gvajana, Japan, Malta, Mozambik, Južna Koreja, Siera Leona, Slovenija i Švajcarska.

Autor: Tanjug.rs