Ministar odbrane Miloš Vučević i vladika niški i vojni Arsenije uveličali svečanost

Povodom 25. godišnjice od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije, u kripti Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu otkrivena je spomen-ploča Novim kosovskim junacima, na kojoj su prvi put navedena imena 1.139 vojnika i policajaca poginulih na Кosovu.

View this post on Instagram

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic)

IZVOR: IG / mislovucevic

Izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je u sklopu obeležavanja Dana sećanja na NATO bombardovanje Srbije da je, prema njegovom mišljenju, najveće dostignuće Srbije "to što smo prestali da ćutimo o nepravdi koja nam je naneta NATO bombardovanjem".

On je istakao da se danas u hramu posvećenom ugodniku Božijem, Svetom Vasiliju Ostroškom, odaje počast senima 1.139 novih kosovskih junaka, pripadnika naše vojske i policije, dobrovoljaca, koji su od 1998. godine do 2003. godine pred oltar slobode Srbije prinali svoje živote.

- Stradanje je bio njihov put i taj čaša ih nije zaobišla. Znali su oni, kao što znamo i mi, da nam slobodu i mir nikada niko nije poklonio, već da je, naprotiv, skupo plaćena - poručio je Vučević.

Autor: redportal.rs