Pre nekoliko sedmica, objekat je zadesio manji požar 😬

Nakon godina zatvorenosti i dugotrajnog sudskog procesa, Hotel Sirmium u samom centru Sremske Mitrovice ponovo je prešao u vlasništvo hotela. Prema informacijama koje je dobio portal Ozon, hotel je prešao u vlasništvo Hotel Sirmium u Stečaju nakon dugog sudskog procesa s prethodnim vlasnikom, kompanijom Sirmium Resort.

Prema podacima Agencije za privredne registre (APR), firma Sirmium Resort d.o.o. Sremska Mitrovica - u stečaju, zvanično je izbrisana iz registra u januaru 2023. godine.

Očekuje se da će uskoro biti pokrenuta prodaja hotela, s procenjenom cenom od 1.200.000 evra, saznaje Ozon.

- Sada kada je sudski proces završena, predat je predlog za prodaju i očekuje se da će prodaja biti oglašena za 2 meseca - rekli su iz stečajne uprave.

Hotel Sirmium raspolaže sa 55 soba raspoređenih na 5 spratova, ukupno 100 kreveta, restoranom kapaciteta za 80 gostiju, i velikom salom koja može ugostiti do 300 gostiju. Ovaj hotel, koji je privatizovan 2006. godine, zapao je u finansijske probleme nakon samo četiri godine i otišao je u stečaj.

Hotel Sirmium ima bogatu istoriju, sagrađen je još 60-ih godina prošlog veka. Ugostiteljsko-turističko društvo Hotel Sirmium a.d. Sremska Mitrovica - u stečaju osnovano je 31. decembra 1997. godine.

Autor: Ozon.rs