Predsednik Srbije obavešten ☝️

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević saopštio je da su predstavnici liste Srbija ne sme da stane danas obavestili predsednika Aleksandra Vučića da imaju većinu za sastav nove vlade.

On je posle konsultacija na Andrićevom vencu rekao i da će za desetak dana obavestiti predsednika i javnost o sastavu nove vlade.

Vučević je novinarima rekao:

Mi smo predsednika Republike obavestili da imamo mogućnost za sastav vlade i rekli da ćemo javnost, svakako i predsednika Republike u narednih desetak dana, odnosno najdalje za desetak dana obavestiti o sastavu vlade, odnosno ko je predložen za mandatara za sastav vlade da bi predsednik mogao da mu poveri mandat.

On je dodao da su spremni da se u kratkim rokovima nastavi konstitutivna sednica Skupštine i da se izaberu organi.

Dodao je:

Mi imamo većinu. Razgovaraćemo sa kolegama iz Socijalističke partije Srbije, SVM, verovatno sa još nekim manjinskim strankama oko sastava nove vlade.

Kako kaže, sa predsednikom su razgovarali o radu buduće vlade i dodaje da nije bila suština u kadrovskim rešenjima nego u onome šta treba da se radi i o projektu Srbija 2027. te čitavom nizu infrastrukturnih projekata, borbi za KiM, očuvanju Srba na KiM, održavanju regionalanog mira i stabilnosti, platama i penzijama.

Autor: tanjug.rs