Hotel, bazeni, tobogani, restorani... 🌴

Panonske terme, akva-park u Inđiji, imaće tobogane dužine oko jednog kilometra, a kompleks bazena sa hotelom biće izgrađen na površini od 6 hektara.

Vrednost investicije je 12 miliona evra, najavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

- Ovo nije samo zabava u akva-parku, već i zapošljavanje novih radnika, kao i upotpunjavanje kompleksa brojnim sportskim sadržajima u okviru hotelske infrastrukture - istakao je predsednik opštine, uveren da će u maju sledeće godine biti završena izgradnja prvih šest bazena u Inđiji, piše eKapija, a prenosi B92.

Milan Milojević, vlasnik kompanije Voda Sinđelić Ždrelo, koja je investitor ovog projekta, najavljuje izgradnju najpre šest bazena, hotel, restorane...

- Za Panonske terme planiramo objekat od 16.000 kvadratnih metara. Biće izgrađena tri zatvorena i tri otvorena bazena, prateći sadržaji, restorani, kongresne sale, igraonice, teretane - istakao je Milojević, predstavljajući novinarima prvu fazu izgradnje akva-parka.

On je rekao da će u tom trenutku u hotelu biti zaposleno 150 radnika.

Druga faza investiranja podrazumevaće još zatvorenih i otvorenih bazena, kao i dodatno proširenje smeštajnih kapaciteta.

Gradnja je počela pre dve nedelje, a sada se radi na bušotini od 1.100 metara, gde se očekuje termalna voda od 63 stepena, kapaciteta 30 litara u sekundi.

Kako portal podseća, ovaj projekat najavljuje se kao najveći akva-park u Srbiji, sa luksuznim hotelom, velnes i spa centrom, apartmanskim pansionima, zatvorenim i otvorenim bazenima, terenima za fudbal sa veštačkom i prirodnom travom, po dva košarška, odbojkaška i teniska terena, terenima za odbojku na pesku i mini-golf, teretanom, dečjim parkom na otvorenom i igraonicama u objektu, auto-kampom, letnjom pozornicom i parkingom.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Општина Инђија (@opstina_indjija)

IZVOR: IG / @opstina_indjija

Akva-park će imati 12 bazena – 5 zatvorenih ispod jedinstvene kupole i 7 bazena na otvorenom. Spoljašnji bazeni planirani su kao mala jezera, dok će unutrašnji imati tobogane.

Hotel Panonske terme prostiraće se na 14.000 metara kvadratnih, imaće 4 sprata sa 110 soba i apartmana sa pogledom na akva-park, dva restorana, barove i tri multifunkcionalne kongresne sale. Na krovu hotela nalaziće se krovna terasa sa restoranom i pogledom na Panonsku ravnicu. Realizacija projekta planirana je u tri faze.

U prvoj, koja će trajati 30 meseci, gradiće se akva-park, zatvoreni bazeni pod kupolom površine 1.400 metara kvadratnih i dva otvorena bazena površine 700 metara kvadratnih i deo hotela sa 40 soba.

U drugoj fazi u periodu od 18 meseci gradiće se još 5 otvorenih bazena na 1.000 kvadrata i dogradnja hotela sa još 70 soba.

Treća faza obuhvatiće apartmanske paviljone, auto-kamp, letnju pozornicu i sportske terene. Kompleks će uposliti 140 radnika, a moći će da primi od 2.000 do 3.000 kupača dnevno.

Autor: b92.net