Domaćin samita u Palati kongresa u Tirani je albanski premijer Edi Rama 👇

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas u Tirani na Samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, liderima 13 evropskih zemalja i zvaničnicima EU. 👇

Domaćin samita u Palati kongresa u Tirani je albanski premijer Edi Rama koji je izjavio da je cilj skupa da se pokaže podrška Albanije i regiona Ukrajini u ratu.

- U ovom delu demokratskog sveta nema problema sa podrškom Ukrajini, integritetu njene teritorije. Takođe, nema problema sa razumevanjem da Ukrajina ne vodi samo svoju bitku, već je značajna i izvan Ukrajine - izjavio je Rama uoči samita, kako piše Pink.rs.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pre početka samita u Palati kongresa u Tirani imaće bilateralni sastanak sa Ramom i delegacijom Albanije.

Prema najavama albanskih medija, na samitu Ukrajina - jugoistočna Evropa učestvuje i predsednica Evropske komisije Urusla fon der Lajen.

Učešće su, pored Vučića, potvrdili i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarodvski i predsednica kosovskih institucija Vjosa Osmani. Lideri Zapadnog Balkana ostaće u Tirani i u četvrtak na samitu posvećenom evropskim integracijama regiona i srpovođenju Plana rasta za Zapadni Balkan pod nazivom Rast i konvergencija za Zapadni Balkan.

Autor: Pink.rs