Pretio i hapšenjem

- Po nalogu Aljbina Kurtija, danas je na administrativnom prelazu Jarinje zabranjen prolazak još jedne pošiljke dinara, namenjenih za isplatu plata, penzija i socijalnih davanja za Srbe i druge nealbanske stanovnike Kosova i Metohije čiji opstanak zavisi od priliva sredstava iz budžeta Republike Srbije - naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Pripadnici Kurtijeve policije ne samo da su zabranili ulaz dinara, nego su na administrativnom prelazu prema predstavnicima Narodne banke Srbije i kompanije Henderson demonstrirali osionost i grubost, a zatim su ih oterali uz pretnju hapšenjem.

Time je Kurti jasno poručio da takozvani prelazni period je čista laž, i da je sve vreme u toku rad na operacionalizaciji odluke o zabrani dinara.  

Foto: Printscreen YouTube/Kosovo-online

Novac je poslat prema svim ustanovljenim višedecenijskim procedurama, a koje predviđaju da pošiljku dinara na Jarinju sa svim potvrdama preuzima britanska kompanija Henderson i prevozi ih do trezora u Leposaviću, ali je ulaz dinara zabranjen. 

Kurtijev „prelazni period“ je ništa drugo do šarena laža osmišljena da zamaže oči političkim krugovim na Zapadu koji su mu jasno poručili da je napadom na elementarne uslove opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji otišao predaleko.    

Očigledno je da su Kurtijeve poruke da dinar nije zabranjen na Kosovu i Metohiji laž i besramna propaganda, a da se njegov plan etničkog čišćenja srpskog naroda iz pokrajine realizuje bez ikakve zadrške, kaže Petković.

Autor: Novosti.rs