Svi sinhronizovani napadi na Srbiju imaju za cilj da izvrše pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Dok Kurtijeva okupaciona vlast zabranjuje upotrebu dinara na Kosmetu mimo svake rezolucije i dogovora, zemlje Kvinte ne samo da nemaju sluha za elementarne interese Srbije i Srba, već i Evropski parlament očito sprema izveštaj o izborima u Srbiji u kome će po ko zna koji put lažno optužiti našu zemlju za nedostatak prava i sloboda, rekao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Nemački i francuski farmeri na ulicama gradova, kao i pretnje o zabrani pojedinih desno orijentisanih partija, međutim, dokaz su licemerja otuđenih zapadnih centara moći - izjavio je Đurđev.

Prema njegovim rečima, svi ti sinhronizovani napadi na Srbiju imaju za cilj da izvrše pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da zaustave ekonomsko i vojno jačanje naše zemlje.

Foto: Tanjug AP/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

- To se nikada neće desiti, jer predsednik Vučić već godinama neumorno čuva teritorijalni integritet i suverenitet naše Srbije. Uprkos izrazitom albanofilnom stavu kolektivnog Zapada, i predsednik Vučić i Vlada Srbije i dalje u opredeljeni za mir, dijalog i kompromisna rešenja - precizirao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige poručio je da će Srbija znati i umeti da sačuva mir i stabilnost, ali i da se brani ukoliko to bude potrebno.

- Mnoge plaši to što je Srbija danas vojna sila broj jedan u našem regionu zahvaljujući predsedniku Vučiću i ministru odbrane Milošu Vučeviću. Mi im poručujemo da treba da brinu samo oni koji bi se usudili da napadnu našu zemlju. Srpska liga veruje u mir i dijalog i smatra da bi Vučić kao predsednik i Vučević kao premijer bili idealan tandem koji bi omogućio da Srbija i kolektivni Zapad dođu do kompromisa - zaključio je Đurđev.

Autor: Pink.rs