Predsednik o planovima za naredne 4 godine 👏🏼👏🏼

Predsednik Srbije trenutno predstavlja plan Srbija 2027. Tom prilikom je najavio da će penzija biti 650 evra.

Što se penzionera tiče, prosečna penzija ove godine je bila 391 evro, a do kraja 2027. godine, očekujemo da će penzija biti 650 evra. To će biti kvantni skok, skok u budućnost, za naše penzionere.

Lepe vesti imao je i za ostale građane Srbije, najavivši da će do kraja godine prosečna plata biti 958 evra, dok će naredne godine prvi put u istoriji preći 1000 evra. Kako je najavio, u planu je da 2027. iznos bude 1400 evra.

O BDP-U

Što se tiče BDP-a, predsednik je istakao da se i tu očekuje porast. On je istakao da je toliki rast nezabeležen u istoriji Srbije. BDP je 2012. bio 33 milijarde evra, a na kraju 2027. godine će, ako budemo uspešni, biti 92,7 milijardi evra:

Nadamo se i nešto povoljnijim geopolitičikim prilikama, i novim investicijama, i tada bismo mogli da dođemo do 100 milijardi. Sve što su naše generacije stvarale, i što je napravljeno kao neka vrsta nasleđa. Sve što su naše deke i bake, roditelji stvarali, mi ćemo za četiri godine biti u stanju da na godišnjem nivou stvorimo tri puta veću vrednost. To je nezabeleženo u istoriji Srbije

Šta predviđa plan Srbija 2027 - skok u budućnost?

Plan predviđa šest prioriteta: podizanje životnog standarda građana, ubrzanu modernizaciju zemlje, razvoj infrastrukture, industrijalizaciju, poljoprivredu i životnu sredinu, pod pet integralni razvoj i Expo 2027.

Predesdnik je naveo i da će ogromna suma novca biti izdvojena za buduće projekte:

Mi u naredne četiri godine planiramo verovali ili ne, da samo za ove projekte, i ovo što želimo da ostvarimo, uložimo ukupno 17.8 milijardi evra. To je na nivou jednog godišnjeg budžeta. A nijedne sekunde javni dug ne sme preći nivo Mastrihta.

Više na: pink.rs

Autor: redportal.rs