U našoj zemlji se dešavaju velike promene, poručio je Vesić

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je SNS dobila 129 mandata, što znači da ima apsolutnu većinu poslanika i može samostalno da formiramo Vladu.

Vesić je u izjavi za Tanjug naveo:

To nam daje pravo da zatražimo od predsednika da se našoj listi da mandat za formiranje Vlade, kako bismo mi tu Vladu formirali.

Vesić nije mogao da kaže da li će u toj Vladi biti i nekih drugih stranaka jer, kako je dodao, to zavisi od odluke Predsedništva stranke, koje treba da donese odluku da li će se razgovarati i tražiti podrška politici SNS-a i neki dodatni partneri.

U našoj zemlji se dešavaju velike promene i društvene i ekonomske i važno je imati što veći broj poslanika koji mogu da podrže promene. Tako da ja ne mogu sad da odgovorim na pitanje šta će naše Predsedništvo i kakvu će odluku doneti, ali sasvim sigurno kada dobijemo mandat, osoba koja će biti mandatar izaći će sa svojim konceptom Vlade i u okviru toga će predložiti da li treba da razgovaramo s nekim drugim strankom.

Autor: tanjug.rs