Mi želimo da kao Organizacija i neko ko je vodi, pokažemo da je moguće menjati stvari. 💖

Nakon što je 25. oktobra u rad pušten sistem Pronađi me, koji će hitno obaveštavati javnost o nestanku deteta, Igor Jurić kaže da je prezadovoljan odzivom javnosti i otkriva da će u narednih mesec dana pokrenuti novi projekat.

- Prezadovoljan sam i presrećan, jer je osam godina trebalo da se ovako nešto dogodi. Odziv je fantastičan, sve je odlično prihvaćeno i od same javnosti, ali i građana naše zemlje. Pokušaćemo da isto to prenesemo prvenstveno u Republiku Srpsku i na celu teritoriju Bosne i Hercegovine, a kasnije na sve zemlje regiona. Mislim da je ovo jedan jako važan korak ka bezbednost dece u našoj zemlji i čini mi se da je država po prvi put uradila jednu konkretnu stvar, želeći da se sa reči pređe na delo.

Igor ističe da će za nekih mesec dana pokrenuti objekat u Novom Sadu, gde će se raditi sa ljudima na prevenciji vršnjačkog nasilja.

- Mi želimo da kao Organizacija i neko ko je vodi, pokažemo da je moguće menjati stvari. Deca koja imaju neko nemirnije ponašanje i neko ko čini to vršnjačko nasilje, su moguće žrtve u svojim porodicama ili okruženjima. Mi kao Organizacija, želimo da pokažemo da uz podršku sistema države, nas koji se time bavimo i porodica, ta deca ipak mogu da se menjaju. Sve je to bilo započeto, ali nas je ošamario jako tragičan događaj koji se dogodio u maju u Ribnikaru, da je svima nama bilo teško.

Igor Jurić je dodao da će se otac ubijene devojčice u OŠ Vladislav Ribnikar, Sofije Negić, pridružiti njegovoj Organizaciji: 

- Veliki čovek i otac male Sofije Negić, Slobodan, biće deo naše organizacije i radiće sa decom sa problemom u ponašanju. To je jedna snažna poruka, koja pokazuje, da jedan čovek, čije je dete stradalo upravo od jednog dečaka koje je bilo problematično i uradio je to što je uradio, želi da se posveti tom problemu i ja sam jako ponosan na njega.

Autor: Telegraf.rs