Očekuje nas promena vremena

Prema prognozi RHMZ-a, u subotu se u Srbiji očekuje zahlađenje uz jak severozapadni vetar, pa će kiša na visokim planinama preći u sneg.

Kako je najavljeno, kiša i lokalni pljuskovi, koji će ponegde biti praćeni i jakim i kratkotrajno olujnim vetrom, posle podne i uveče očekuju se u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, a u toku noći i sutra i u ostalim krajevima naše zemlje.

U Srbiji će u sredu biti hladnije. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju južno od Save i Dunava, a padavine će lokalno biti obilnije na jugu Srbije. Sredinom dana na severu Vojvodine, a uveče i u toku noći u svim krajevima postepeno razvedravanje.

Stiže promena vremena

- Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 10 do 13 °C, uveče u osetnom padu, osim u Timočkoj Krajini gde će biti malo toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 16 °C - najavio je RHMZ.

U subotu, 11. novembra, zahlađenje uz jak severozapadni vetar, pa će kiša na visokim planinama preći u sneg. Uveče kratkotrajan prestanak padavina i razvedravanje.

U nedelju i početkom naredne sedmice, od 12. do 14. novembra, novo jako naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom.

Autor: b92.net

#Srbija

#beograd

#planine

#sneg