Štimac spreman za izbore?

Bivši košarkaški reprezentativac Vladimir Štimac nedavno je objavom na društvenoj mreži X najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda. Njegova najava izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama, a izgleda da se Štimac nije šalio.

Danas je na svom nalogu napisao sledeće:

Počeo sam razgovore sa liderima opozicije u vezi sa načinom istupanja na izbore u Beogradu. Moj predlog svima njima je da izadjemo svi zajedno na jednoj zajedničkoj listi za Beograd. Ideologije, podele i broj mandata moraju da se ostave po strani. Levo ili desno Beogradjanima ne znači ništa oni žele tehničke promene i pravednije rukovodjenje gradom. Žele da vide da smo spremni da saradjujemo i pre izbora da bi mogli da nam veruju!

IZVOR: X / @stimac15

Izbori još uvek nisu raspisani, ali je sve više očigledno da će ih biti u decembru. Predizborni pregovori o koalicijama i saradnjama su izgleda u punom jeku, a upravo potencijalna kandidatura bivšeg košarkaškog reprezentativca može doneti promene na političkoj sceni Srbije.

Kakve promene, ostaje da se vidi, a nije velika vest da se bivši sportisti i reprezentativci Srbije u različitim sportovima okušavaju u politici.

Autor: redportal.rs