Dobro što je 3D mamograf, 65 % više otkriva, najsavremeniji je, rekao je predsednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Opštoj bolnici Leskovac, kojoj će biti uručen mamograf. 👇

Predsednik je stigao i trenutno razgovara sa prisutnima. U Leskovcu se nalazi i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

- Kako smo doneli mamograf, to sada nije više tema. Bolnica se obnavlja, ulaže se - rekao je predsednik.

Predsednik Vučić je u razgovoru sa novinarima izjavio da u obnovu zdravstvenih ustanova u Leskovcu uloženo 4,6 milijardi i da od pedesetih godina ništa nije ulagano. 🚑

Foto: Printscreen Pink.rs / RTV Pink

- Razumite da to sa parama ne ide lako, još izdražavamo - rekao je predsednik, dodajući da i dalje moraju da misle na prioritete Srbije, ali da je ovo ulaganje bilo neophodno.

- Mamograf smo doneli pre roka, od 1. novembra bi trebalo sve da se namesti, da se obuče ljudi. Ovo je dobro što je 3D mamograf, 65 odsto više otkriva, najsavremeniji je - rekao je predsednik i dodao da će i ostali gradovi, koji nemaju, dobiti mamograf.

- Plata u Leskovcu je bila 269 evra pre 10 godina, danas je 550 evra, ispod proseka je Srbije. Moramo još mnogo toga da uložimo u Jablanički, Pčinjski, Nišavski, i u jug i u istok Srbije moramo da ulažemo još mnogo.

Okupljene je zanimalo i kada će biti puštene u prodaju karte sa fudbalsku utakmicu između Srbije i Bukarske koja će biti odigrana na novom stadionu u Leskovcu.

Predsednik je tu informaciju brzo dobio i rekao da će oko 10 dana pred utakmicu biti dostupne karte u ovom gradu. ⚽

Foto: Printscreen Pink.rs / RTV Pink

- Sve stiže sad, u novembru i decembru i još jedan deo u martu. Kada stigne prvih 10, pa još 12, to su ogromne promene. Kada to promenimo, za Užice idu dva magneta, jedan sad, jedan u martu. Bor je sam kupio magnet, oni imaju para, borili smo se za to. Sada će dobiti Ćuprija - najavio je predsednik, piše Pink.rs.

Vučić je rekao da se nigde više ne ide ispod standarda koji je postavljen. Dodaje da će u januaru 2025. godine biti otvorena nova bolnica.

Predsednik se zahvalio medicinskim radnicima na požrtvovanom radu, i to radu u ne lakim uslovima. Dodaje da, kada se budu završili radovi, da će biti mnogo bolji uslovi.

- Nadam se da ćete se još bolje osećati, da ćemo vas dodatno opremiti, hvala vam što brinete o zdravlju svih ljudi u Jablaničkom okrugu. Mi želimo da učinimo da se vi osećate bolje i da živite nešto lakše - rekao je Vučić i dodao da su plate povećane više nego ikada u istoriji, ali i da će se taj trend nastaviti.

Autor: Pink.rs / Redportal.rs