FSS mora da traži dalje

Iako je posao bio skoro gotov, Dragan Stojković Piksi neće sesti na klupu Srbije. Kako prenose brojni beogradski mediji, Piksi je ipak odbio mesto selektora reprezentacije Srbije, a glavni razlog jeste plata, koja je očigledno nerešiv problem.

Navodno, Piksi i u predstojećoj godini, na ime odštete zbog jednostranog raskida ugovora, od kineskog Gvangžua RiF, očekuje 6,4 miliona evra.

Iako se prethodnih dana pisalo da je Piksi spreman na kompromis, odnosno na odricanje velike sume novca, očigledno je došlo do preokreta.

Da bih došao na čelo reprezentacije, morate svi da me želite. Kompletno. Moram to da osetim. Podršku, želju, volju. Od ljudi koje srećem na ulici osećam ljubav, ali postoje druge stvari, koje nisu za javnost, koje moraju da se reše. Videćemo… – rekao je Piksi nedavno, ali očigledno postoje još neki kriterijumi.

To znači da je pred čelnicima Fudbalskog saveza Srbije veoma težak zadatak. Pričalo se o tome da bi Vladan Milojević mogao da povede tim ka Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, ali je poznata činjenica da ga ugovor veže za Al Ahli.

Poslednjih dana se takođe piše da se i Vladimir Ivić zahvalio na ponudi za mesto selektora, te je izbor sada zaisa maksimalno sužen.

Autor: Redportal.rs

#Dragan Stojković Piksi

#fudbal

#selektor