Srbija nikada neće priznati tzv. Kosovo, ističe Momirović

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović se nalazio na administrativnom prelazu Jarinje u trenutku kada su privremene institucije u Prištini proglašavale nezavisnost tzv. Kosova.

On je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju koja je nastala 17. februara 2008. godine na dan jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova. Pored Momirovića, na fotografiji su njegov brat i njegov kum sa srpskom trobojkom i zastavom Kraljevine Španije, jedne od 5 članica Evropske unije koja ni do danas nije priznala nezavisnost tzv. Kosova.

Uz ovu fotografiju, ministar Momirović je napisao:

Kada je prethodna vlast preuzela upravljanje zemljom 2000. godine, na Kosovu je postojao samo KFOR i UNMIK. Do 2012. godine tzv. Kosovo je uspelo da izgradi praktično sve institucije jedne države uključujući i vojsku, da proglasi nezavisnost i obezbedi priznanje od strane najmoćnijih država zapada. Tadašnja vlada Srbije je sve to nemo posmatrala, praktično bez reakcije.

Ministar Momirović podseća da je 25 država posle 2012. godine povuklo priznanje nezavisnosti tzv. Kosova i dodaje da Srbija nikada neće priznati tzv. Kosovo:

Od 2012. godine Srbija je obezbedila uslove da 25 država povuče priznanje Kosova i da naš narod dobije veću finansijsku i institucionalnu podršku. Briselskim sporazumom obezbedili smo 10 godina mira i šansu da razvijemo našu ekonomiju. Za prethodnih 10 godina nismo se povukli ni metar. Srbija nikada neće priznati Kosovo!
View this post on Instagram

A post shared by Tomislav Momirović (@tomamomirovic)

IZVOR: IG / @tomamomirovic

Autor: redportal.rs