Obuhvatiće javne zelene površine na teritoriji Beograda

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP Gradska čistoća će i danas nastaviti jesenju akciju suzbijanja krpelja na javnim gradskim površinama u Beogradu, ukoliko to vremenske prilike dozvole.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 10 do 14 časova i obuhvatiće javne zelene površine na teritoriji Beograda - Ušće, Pionirski grad, Topčider i SC Surčin, saopšteno je iz Gradske čistoće.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova, a aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, i njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova.

Kako je navedeno, u našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni, a za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovalo Ministarstavo za zaštitu životne sredine, a upisan je i u Privremenu listu biocidnih proizvoda, zbog čega građani nemaju razloga za strah, navedeno je u saopštenju.

Autor: Blic

#jesenja akcija

#krpelji

#suzbijanje krpelja