Đukić Dejanović: Student izboden u sukobu je van životne opasnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Novi Beograd, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su D. G. T. O. (1998), državljanina Republike Gvineje Bisao, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda.

Sumnja se da je on noćas oko 2.25 časova u jednom studentskom domu nožem ubo dvadesettrogodišnjeg državljanina Kraljevine Esvatini koji je s lakšim povredama zbrinut u Kliničko-bolničkom centru Zemun.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Strani državljanin, student koji je izboden nožem u sukobu u Studentskom gradu u Novom Beogradu, trenutno je van životne opasnosti, izjavila je danas za Tanjug ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka je podsetila da je došlo do sukoba dva strana državljana i da je jedan ranjen, ali i da je najbitnije da je on sada dobro i da je van životne opasnosti.

Na pitanje o najavljenom protestu četiri prosvetna sindikata, Đukić Dejanović je naglasila da Vlada Srbije, Ministartsvo prosvete i premijerka lično posvećuju veliku pažnju boljem statusu ljudi koji su zaposleni u prosveti.

Ministarka je istakla da je prosvetnim radnicima septembarska plata povećana za pet i po odsto, i dodala da će još za 10 odsto biti povećanje u januaru 2024. godine.

"Mi se nadamo da ćemo ići ka cilju koji imaju prosvetni radnici. Znamo sve njihove zahteve, razgovaramo sa njima i mislim da je dijalog između nas i njih u jednom povoljnom trendu i da će rezultati u 2024. godini biti u skladu sa najvećim delom njihovih zahteva", poručila je Đukić Dejanović.

Autor: Tanjug / redportal.rs