Odlične brojke domaćeg prevoznika ☝

Er Srbija je po prvi put u svojoj istoriji u redovnom i čarter saobraćaju prevezla više od tri miliona putnika u toku jedne godine.

To je najbolji rezultat od 2013. godine, od kada srpska nacionalna avio-kompanija posluje pod imenom Er Srbija.

Na taj način, već u septembru je za sedam odsto nadmašen najbolji godišnji rezultat u broju prevezenih putnika zabeležen u do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini, saopštila je Er Srbija.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je:

Za nešto više od mesec dana, 26. oktobra 2023. godine, obeležićemo 10 godina poslovanja pod imenom Er Srbija. Rezultati koje danas ostvarujemo potvrda su da je strategija koja je osmišljena 2013. godine bila pobednička. Pandemija nas je nakratko usporila, ali ne i skrenula sa puta razvoja. Godina u kojoj proslavljamo deceniju poslovanja ujedno je i najuspešnija od kada poslujemo kao Er Srbija. Već polovinom septembra prevezli smo tri miliona putnika. Prateći pozitivan trend rasta, sada sa sigurnošću možemo da kažemo da će broj prevezenih putnika do kraja 2023. godine biti značajno veći od ranije najavljenih 3,5 miliona.

Er Srbija leti do više od 80 destinacija širom sveta, a pored matičnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, putnici imaju priliku da do željenih gradova stignu i sa niškog aerodroma Konstantin Veliki, kao i međunarodnog aerodroma Morava kod Kraljeva, navedeno je u saopštenju.

Autor: tanjug.rs