Organizator 6. događaja je Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica

Početak manifestacije je zakazan za subotu 26. avgusta 2023. godine u Gradskom parku, i trajaće od 17 časova pa do ponoći.

Festival predstavlja najveći vinski događaj otvorenog tipa u Srbiji. Tokom ovogodišnjeg festivala, preko 100 vinarija iz Srbije i šireg regiona će predstaviti preko 700 vrhunskih vina.

Foto: Facebook.com/VinskiPark

Ono po čemu je događaj prepoznatljiv je po tome što se ulaz a ni učešće ne naplaćuju. Degustacija vina je moguća kupovinom čaše po simboličnoj ceni (600 dinara), a od ove godine je novina da čašu možete zadržati kao uspomenu na divan događaj.

Ove godine gostujuća zemlja koja će predstaviti svoja vina biće Slovenija, trenutni evropski lider u proizvodnji kvalitetnih vina.

Posetioce, uz fantastična vina izlagača, očekuje i bogat program, pa tako u periodu između 18 i 20 časova za atmosferu je zadužen duo Imperial Strings, nakon njih od 20.30 do 23 nastupa Nevas Quintet, dok program zatvara Jazzysad.

Pored najboljih vina, gosti mogu da probaju i najbolje delikatese iz cele Srbije, a za mlade ljubitelje vina biće organizovana i Škola vina u Turističkom info centru.

Ovako je to bilo u avgustu 2022. godine:

IZVOR: YT / sremskamitrovicazivi

Autor: redportal.rs