Izjave Euleksa nas vređaju, istakao predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ceo zapad "baš briga" kada su ugrožena prava Srba na KiM.

On je postavio pitanje Berlinu, Briselu i Vašingtonu zbog čega je Dušan Obrenović i dalje u pritvoru, kada se zna da je nevin, što je dokumentovano i video snimcima.

"Euleks prati 109 slučajeva uhapšenih Srba, 11 u poslednjem periodu što su u pritvoru. Ima ljudi koji su i dve godine u pritvoru, bez osnove, a onda pričaju da je to pravna država. Takve izjave Euleksa vas vređaju. Lažete da ne znate da je nevin. Uhapšen je i on i drugi po nalogu Kurtija i njegovog potrčka Svečlje. Nemojte da lažete da podstoji razlog. Njega su NATO vojnici uvukli u grupu, ruku podigao nije. Imate najprecizniji snimak, nikoga pipnuo nije a oni su ga ubili od batina, izubijali, posebno su govorili to će da ti bude jer si prešao na pravoslavlje. I danas ima jezive povrede", rekao je Vučić za TV Prva.

Kako je rekao Zapad je na to rekao da ne može da se toleriše huliganizam, a "može da se pomiluje 75 makedonskih policajaca".

"A ovde ne možete da pustite ljude za koje znate da nisu krivi. Kažete trojica policajaca su uhapšena na teritoriji Kosova dok su jeli sendviće. I to lažu do takvih detalja da to nema nikakvog smisla. Mi kažemo daćemo vam ljude koji su ih hapsili na poligraf oni kažu to su kriminalne strukture. Jedino znam da su uhapšeni na delu centralne Srbije", rekao je Vučić.

On je dodao da ne može bez emocija da govori o položaju Srba na KiM koje "malo biju, malo im stavljaju kese na glavu".

"Baš sve njih briga kada su srpska prava ugrožena, sve na KIM jasno oslikava tekst Martensa za FAZ-a. On prati situaciju i opisao je upravo to", rekao je Vučić.

Autor: Tanjug / redportal.rs