Odbio je da komentariše juče održane lokalne izbore na severu Kosova.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je dijalogu Beograda i Prištine potreban "novi momentum" i da očekuje pomak u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) nakon sastanka dve strane u Briselu 2. maja.

- Jako je važno da se nastavi sa dijalogom, dijalogu treba novi momentum, zadovoljan sam što imaju plan za 2. maj. Jasno je da je vreme za ZSO sada i da će u tom smislu brzo dešavati - rekao je on novinarima na konferenciji Američke privredne komore u Srbiji "Regionalna ekonomska saradnja - Otvoreni Balkan: šta privreda može da očekuje?".

Odbio je da komentariše juče održane lokalne izbore na severu Kosova.

- Fokusiram se na odnose SAD i Srbije i njihov dalji napredak. Drugi prioritet koji ja imam je ono što radimo kroz Otvoreni Balkan. Moramo naći načine da razvijemo šablone saradnje u regionu, da je regionalna integracija proces kom će se svi pridružiti. Otvoreni Balkan je uzbudljiv jer ga je stvorio region sam, ali očigledno je da mora da bude harmonizovan sa ostalim procesima - rekao je Hil.

Podsetio je da se prvih šest tačaka u Briselskom sporazumu odnosi na ZSO, rekao da je to pitanje koje traje 10 godina i da se mora što pre rešiti.

Autor: Pink.rs