Potpisano više sporazuma o saradnji dve zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da predstoji dobro vreme za saradnju Srbije i Italije.

On je nakon potpisaivanja više sporazuma sa Italijom rekao da je srećan, jer je prisustvovao najvećem poslovno-naučnom forumu u 10 godina, za koji je rekao da je jedinstven po tome što je organizovan sa samo jednom zemljom.

Srećan sam što je to Italija i što Tajani nije zaboravio na Srbiju i Zapadni Balkan. Hvala privrednicima 151 italijanske kompanije i 256 srpskih.
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

Vučić je izjavio će Srbija učiniti sve, uz podršku svojih partnera, da sačuva mir u zemlji i regionu.

Posle sastanka sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Antonijem Tajanijem i učešća na Forumu za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, Vučić je rekao da je zahvalan Tajaniju što dobro razume situaciju u regionu i što se njegova zemlja sve više angažuje.

Srbija je uvek želela značajnije prisustvo Italije u razgovorima o budućnosti regiona i zato je one noći, na Svetog Jovana, 20. januara, kada su u Beogradu bili strani izaslanici, sa njima je bio je i Frančesko Tajo, kao izaslanik italijanske vlade. To je bio znak da će Italija imati značajniju ulogu u rešavanju konfliktnih situacija na Zapadnom Balkanu.

IZVOG: TW / @sicveO11

Predsednik je rekao da se Srbija nikada nije služila nikakvim trikovima i da će implemetirati ono što je, kako je naglasio, rekla da će da uradi.

To je moja poruka onima koji su govorili o tome. Za razliku od svih njih mi se nikada trikovima ne služimo. Ono što sam rekao u Narodnoj skupštini Republike Srbije, što sam rekao njima u Ohridu, njima u Briselu i petorki u Beogradu, ponavljam svakoga dana i ni za jotu se moj stav nije promenio ni pred kim.

Odgovarajući na pitanja novinara da li će Beograd implementirati ono što je dogovoreno na sastanku u Ohridu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, predsednik je kazao da je pravno obavezujuće za Srbiju nešto na šta on stavi potpis ili pečat ili kada se sa tim verbalno, odnosno usmeno saglasi. 

Autor: tanjug.rs