Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), počela je danas posle podne u MTS dvorani, a nakon obraćanja predsednika Vučića sednica Glavnog odbora je zatvorena za javnost.

- 26. ili 27. aprila raspisaću Skupštinu stranke za 27. maj. Biraćemo sve stranačke organe - istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da je ZSO definisana Briselskim sporazumom.

- Neki neće da sprovedu ZSO. Suočavaćemo se sa velikim pritiscima. A u jeku sve toga oni su im dali viznu liberalizaciju. U narednom periodu ćemo biti pod dodatnim pritiscima.

- Žele da uvuku Srbiju u sukob sa NATO, da on bude nekakav Zelenski. Očigledno je da u tome imaju podršku značajnog dela međunarodne zajednice. Imali su priliku da pritisnu Prištinu oko vizne liberalizacije. Svi oni zajedno žele poniženje Srbije. Obećavam vam da se to neće dogoditi - rekao je Vučić i dobio novi veliki aplauz svih prisutnih.

Predsednik je u obraćanju istakao da već od sutra kreće u obilazak Srbije.

- Moja molba za vas je da se pripremimo za vreme koje nije lako za našu zemlju. Ja od sutra idem u obilazak Srbije, nadam se da ću moći da odem i na Kosovo i Metohiju - rekao je Vučić nakon čega je usledio veliki aplauz.

- Na više mesta ćemo da razgovaramo sa ljudima, posebno sam srećan što ću da odem u Bosilegrad jer od kralja Aleksandra niko tamo nije bio, pa da vidimo šta možemo da uradimo za taj narod - naveo je Vučić.

Gledaćemo da obiđemo svaku opštinu u Srbiji u narednih godinu dana, dodao je on.

Vučić je govorio i o osnivanju Narodnog pokreta za državu.

- Problemi sa kojima se suočavamo i zbog čega preliminarno tražim vašu podršku, to je da budemo otvoreni za stvaranje Narodnog pokreta za državu, bez obzira kako ćemo ga nazvati. Moramo da se okupimo svi koji želimo pristojnu Srbiju, koja donosi racionalne, ozbiljne i odgovorne odluke.

- SNS je to što jeste, ali ovo je nešto u čemu bismo dali priliku i nestranačkim ličnostima.

Istakao je da ne postoji takva stranka kao što je SNS.

- Potrebne su nam svage svih dobrih i važnih ljudi u teškom periodu u kojem se nalazimo. Moramo i neke nove ljude da vidimo na srpskoj političkoj sveni, dolazi vreme i za podmlađivanje, ali i za neke ljude koji ne moraju da budu godinama mladi, ali nisu potrošeni - naveo je Vučić govoreći o osnivanju Pokreta.

Autor: RedPortal