U toku akcija pojačane kontrole saobraćaja

U okviru jednodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koju su policijski službenici Uprave saobraćajne policije sproveli na teritoriji Policijskih uprava u Jagodini i Čačku, otkrivena su 732 prekršaja, od čega 419 na teritoriji Policijske uprave u Čačku i 313 na teritoriji Policijske uprave u Jagodini.

Akcija je sprovedena u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, imajući u vidu da je u toku 2022. godine u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Policijske uprave u Jagodini poginulo 14, dok je na teritoriji Policijske uprave u Čačku poginulo 28 učesnika u saobraćaju.

- Tokom akcije, 331 vozač sankcionisan je zbog prekoračenja brzine, zbog nekorišćena sigurnosnog pojasa sankcionisana su 154 vozača, odnosno putnika, dok je zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisano 25 učesnika u saobraćaju. Pored toga, 41 vozač isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a zbog nepropisnog prelaska kolovoza sankcionisana su 43 pešaka - potvrđeno je za RINU u Policijskoj upravi Čačak.

Uprava saobraćajne policije i u narednom periodu sprovodiće akcije pojačane kontrole kako bi stanje bezbednosti saobraćaja bilo što povoljnije.

pročitajte još

Vračar danas bez vode!

Autor: b92.net

#kazne

#policija

#saobracaj