Odluka doneta jednoglasno na sednici Vlade Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u emisiji Četvrtkom u 9 na RTS-u da je Vlada Srbije donela odluku da pošalje zahtev KFOR-u u skladu sa Rezolucijom 1244 da se deo snaga bezbednosti Srbije vrati na Kosovo i Metohiju.

Foto: RTS/Printskrin

- Na ovaj potez smo se odlučili i on je formalan kako bi ostalo zapisano da smo tražili ono na šta smo imali pravo, u slučaju da se spoljne okolnosti promene, da niko ne bi mogao da nam kaže da to nismo tražili - izjavio je predsednik u emisiji.

U nastavku emisije predsednik je rekao da mu je otvoreno naglašeno da druga strana neće poštovati nijedan od postignutih dogovora, dok se od Srbije očekuje da ispoštuje sve što se nje tiče u tim dogovorima.

- Postoje 2 škole sagledavanja stvari u našoj zemlji, jedni smatraju da smo krivi šta god da uradimo, dok su drugi isti, samo u suprotnom pravcu, sa idejama reintegracije, da ćemo vratiti celo Kosovo pod svoju kontrolu - dodao je Vučić.

Predsednik je podvukao da nam sadašnja situacija naše zemlje nikako ne ide naruku, ali da uprkos svemu Srbija nikada i ni po koju cenu neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost naše južne pokrajine.

Autor: redportal.rs

#1244

#RTS

#aleksandar vučić

#Četvrtkom u 9