Predsednik Srbije se u 19.00 časova obraća javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se večeras javnosti po povratku iz Brisela. Obraćanje je najavljeno u 19.00 sati, saopstila je pres služba predsednika.

Vučić je posle sastanka sa predstavnicima EU i Prištine u Briselu, koji su trajali duže od sedam sati, rekao da nije postignut apsolutno nikakav dogovor.

"Iz meni nejasnih razloga nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor. Srpska strana bila je potpuno konstruktivna i deset puta su menjani tekstovi koje smo prihvatili, ali albanska strana bi uvek dodavalanešto što je bilo jasno da nije moguće", objasnio je on u izjavi novinarima.

Najavio da će sačekati izjavu visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost EU Žozepa Borelja, šta će biti njegov savet i da će se zatim obratiti građanima.

Vučić je istakao da su pred nama besane noći, mnogo teških dana.

"Ali poslušaćemo što će biti savet i zahtev visokog predstavnika. On je tražio da ne primenjuju kazne, a da mi ne izdajemo nove tablice KM što smo rekli da je sve u redu. Poštovaćemo i ponašati se u skladu s tim", najavio je on.

"Jasno je svima u EU, ali i u svetu ko je bio konstruktivan, ko je želeo dogovor i očuvanje mira. Insistirali smo jedino da moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani. Neki ne žele da se primenjuje ono što je potpisano", dodao je on.

Vučić je kazao da ne misli da imamo tragediju, ali ni da će biti lako u narednom periodu.

On je srpskom narodu na KiM poručio da će država biti uz njih.

"Bićemo uz njih, i njihova država će uvek, bez obzira na sve, biti uz njih", poručio je predsednik Srbije.

Autor: Tanjug / redportal.rs