Suviše je rano da bi se odustalo od potrage

- Region SRP “Gornje Podunavlje” je ogroman, sve gde je javljeno da je životinja “crni panter” viđena mi smo detaljno pretražili teren, a u blizini su Hrvatska i Mađarska, životinja je mogla da ode bilo gde, i zato ističem da potragu nismo obustavili niti je potraga suspendovana, mi čekamo dalje dokaze kako bi potraga bila nastavljena - izjavio je za RTV Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za inspekcijske poslove.

Šumarsko - lovna inspekcija pri resornom pokrajinskim sekrarijatu, MUP u Apatinu i veterinari iz ZOO vrta Palić i dalje su u pripravnosti.

- Preko 150 hetrara smo pregledali terena, radili smo sa termovizijskim kamerama i mi čekamo šta će biti. Osim video snimka, koji je sačinio bračni par i dva očevica više dokaza nemamo, a za fotografiju sa kandžama i šapom nemamo autentičnost, jer takve mačke poput pantera imaju uvučene kandže, u toj poziciji. Odluka o traženju pantera nije suspendovana, jer bi to značilo da smo odustali od potrage, što nismo, suviše je rano da bismo odustali. Inspekcija postupa po vanrednim prijavama, imamo vanredni inspekcijiski nadzor i postupamo, a to radimo kada su ugroženi životi i zdravlje ljudi, što je u ovom slučaju. Ovo je prvi put da imamo situaciju odbegle životinje za koju se ne zna odakle je, nemamo pol, starost, ne znamo ništa - ističe Ivanović za RTV i dodaje:

- Poslednjih godina u koordiniranim operativnim akcijama zaplenili smo zvečaraku u Kupinovu, mladunče lava u privatnom posedu, imali smo zaplenu primata u Pančevu, medvede i lame u Srbobranu, razne vrste srna u privatnim vlasništvima i do sada smo uvek uspevali. Ovakve potrage se rade i operatvno u saradnji sa MUP-om i očekujem da će i ova biti uspešna ukoliko se pojave doatni dokazi - zaključuje Ivanović.

Autor: RTV / redportal.rs

#Panter