Hrabro medicinsko osoblje odmah reagovalo

Pre samo nekoliko dana u selu Strugari kod Trstenika desilo je nešto nesvakidašnje. Beba je stigla na svet, a otac Saša Janićijević kaže da je doživeo šok jer ni on ni njegova supruga nisu bili svesni trudnoće.

- Iznenadio sam se - rekao je Saša i dodao da je čuo da je nešto palo na zemlju, došao da proveri šta je i video bebu. Pozvao je pomoć i ispričao kako je dete doslovce "ispalo" iz utrobe na pod.

Na licu mesta, dr Nikola Veškovac, medicinska sestra Mila Knežević i vozač Tomica Vučković, zatekli su uplašenu porodicu u dnevnoj sobi, pritrčali da pripomognu porodilji i novorođenčetu.

Foto: Pink.rs

Sve se brzo izdešavalo, a Hitna pomoć je za 15 minuta stigla u dom Janićijevića i zatekla bebu kojoj su sve vitalne funkcije bile u redu. Dr Nikola Veškovac iz Hitne pomoći DZ Trstenik kaže da je beba imala normalnu srčanu akciju, normalno disanje, sve potrebne reflekse koja beba pri rođenju treba da ima.

Majka se takođe dobro osećala, to je bio njen drugi porođaj. Odmah su se uputili u Kruševac, do Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo, gde je ekipa Hitne pomoći predočila sve podatke dobijene na licu mesta.

- Specifično u svemu tome i malo neobično je što je majka tvrdila da nije znala da je trudna. Navodila je da je redovno dobijala menstruaciju svakog meseca u isto vreme - rekao je dr Veškovac.

Autor: redportal.rs

#Trstenik

#hitna pomoć

#porođaj

#trudnoća