Pripadnici Belivukove grupe dovedeni na suđenje, Lalić danas nastavlja iskaz

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za 29. novembar odloženo suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, oružje, otmicu i silovanje.

Suđenje je odloženo, jer je advokat Vladimir Petrović, branilac Miljkovića, tražio izuzeće postupajućih tužilaca Zorana Babića i Šaše Ivanića zbog, kako je naveo, pristrasnosti, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, Višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića, apelacionog tužioca Tomislava Kilibarde i Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac.

Petrović je predložio da se Miljković podvrgne poligrafskom testiranju kako bi se utvrdilo da li je učestvovao u planiranju likvidacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nakon zahteva Petrovića, Miljković je stao za govornicu i rekao da sumnja u kredibilitet tužilaca, navodeći da sumnja u kredibilitet postupajućih tužilaca, jer nisu pokrenuli istragu u vezi sa planiranjem Vučićeve likvidacije.

Tužilac se protivio predlogu za izuzeće, ali je sudija donela navedenu odluku.

Odluku o izuzeću svih pomenutih tužilaca trebalo bi da donese Državno veće tužilaca, pre zakazanog nastavka suđenja.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. Pripadnici grupe su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, u dva navrata u koloni od dve marice i šest automobila policije.

U Specijalni sud su takođe došlo i okrivljeni koji se brane sa slobode, među njima je Miloš Lukić Selak, Filip Ivanovski, Vojislav Đorđević zajedno sa svojim advokatima.

Nastavljeno je izlaganje okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, koji je detaljno izlaganje o ubistvoma sa optužnice, kao i zločinima koji se na njoj nisu našli, započeo u ponedeljak, a nastavio u utorak.

Nakon Lalića očekuju se izlaganja i okrivljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

Svedoci okrivljeni su pristali da za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina pričaju o zločinima koje je grupa počinila.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#belivuk

#miljković