Nastavlja se izlazak Srba iz svih institucija na Kosovu i Metohiji

Na severu Kosova i Metohije sve više Srba daje ostavke na svoja radna mesta i napušta privremene prištinske institucije, nakon jednostrane odluke Prištine o registarskim tablicama, smene Nenada Đurića, izgradnje baza na severu Kosova, kao i kršenja prava Srba i Briselskog sporazuma.

Nakon političkih predstavnika, policajaca, sudija i tužilaca, deset Srba iz Zubinog Potoka, pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS), danas su podneli ostavke na svoja radna mesta.

Oni su rekli da je to moralni čin i znak podrške za Srbe na Kosovu i Metohiji koji su podneli ostavke u privremenim prištinskim institucijama.

Jedan od njih, Marko Rakić kaže za Kosovo onlajn da se nije dvoumio kada je čuo da Srbi na severu napuštaju prištinske institucije.

"Pratimo trenutnu situaciju i dešavanja poslednjih dana, iz ličnih razloga odlučili smo da se solidarišemo i napustimo KBS", rekao je Rakić.

Njegov kolega Mlađan Vlašković napominje da je ovo njihova lična odluka i da nikakvih pritisaka na njih nije bilo.

"Radili smo skoro pet godina i na našu odluku apsolutno nikakvih pritisaka nije bilo. Ovo je naša odluka. Odlučili smo da se složimo sa našim narodom u ovim teškim trenucima, da se solidarišemo i napustimo svoja radna mesta", rekao je Vlašković.

Oni su potvrdili da su svoje otkaze uručili juče i da je u toku dalja administrativna procedura.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Kosovo