Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Kube Brunom Eduardom Rodrigezom Pariljom.

Vučić se, između ostalog, osvrnuo na temu otkazivanja Prajda. 

- Neki kažu da je Prajd jednako važan kao Kosovo i Metohija. Stvarno. Tužna je istina ako je to tako. A niko neće da se stavi u kožu državnih institucija. Sa jedne strane imate histeriju protiv parade. Ako vam se ne sviđa, ne sviđa se ni meni. Ja taj dan odem na Kosmaj, odem na promenadu. Ne moram da gledam ništa. Ovi drugi, kada im se objasni da ne postoje bezbednosni uslovi, neće to da shvate i kažu da hoće da idu tamo baš da vide šta će da rade huligani i da vide da li će država da ih zaštiti - kazao je on.

- U eri društvenih mreža i velikih sukoba u svetu uvek strada normalna Srbija. I jedni pričaju o ekonomskom blagostanju na Zapadu, dok drugi kažu da smo propali ako ne vežemo svoj mali čamac za veliki ruski brod. A ima li tu negde srpskog interesa, da neko kaže hajde da budemo normalni. Tih 7 do 10 odsto ljudi su naši građani. Naša braća i sestre. Ali i njima da kažemo da ne moraju svakome da ubodu prst u oko da bi nešto dokazali.

Predsednik ističe da će odluke Vlade biti ispoštovane, i da ako je zabranjen neki skup, on ostaje zabranjen.

Autor: Novosti.rs

#aleksandar vucic

#parada ponosa

#prajd