Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti poznat mandatar za sastav nove vlade.

BEOGRAD: Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti poznat mandatar za sastav nove vlade.

- Imaćete u narednih nekoliko dana mandatara, da li će biti tri, ali svakako manje od sedam (dana) - rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Alabar je izjavio:

- U Beograd na vodi biće uloženo oko 3,5 mlrd.dolara

Predsednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar izjavio je danas da će u Beograda na vodi biti uloženo ukupno oko 3,5 milijardi dolara ističući da sam novac nije najvažniji, jer je od toga daleko važnija sva korist koju će Beograd i Srbija imati od tog projekta.

Alabar je tako odgovorio na pitanje novinara koliko je novca do sada stiglo iz kompanije Eagle Hills i da li je zadvoljan dinamikom radova pošto ima kašnjenja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas ,odgovarajući na pitanje o tome koliko je privatno vlasništvo u naselju Beograd na vodi,da je u javnoj svojini 32 odsto ovog kompleksa i da je vrednost te svojine države odnosno Grada Beograda sada oko 10.000 puta veća nego pre samo sedam godina.

Izrazio je uverenje da mediji koji ga to pitaju, koji su u vlasnistvu privatnih kompanija, valjda nisu protiv privatne svojine i privatnog kapitala.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi voleo da Crvena zvezda, pred kojom je meč plej-ofa za Ligu Evrope protiv Ararata, odigra utakmicu u Jermeniji, jer ne bi trebalo da nastalu situaciju koristimo da bi u sportskom, fudbalskom smislu, dobili prednost.

- Sećate se da su Danci postali prvaci Evrope, nakon što su nas izbacili sa šampionata, iako smo ih mi pobedili u kvalifiacijama - podsetio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da se protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića vodi neopravdana kampanja zbog njegovog predloga da se Hrvatska ulica preimenuje u Ulicu Glinskih žrtava i istakao da je uveren da su građanima, ipak, značajnije srpske žrtve.

Odgovarajući na pitanje novinara o promeni imena Hrvatske ulice, Vučić je odgovorio da Vesić nije dao predlog da se ulica zove po ustaši Miletu Budaku, već po jednoj od najtežih tragedija koji je doživeo naš naroda na Baniji i u Glini 1941. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će Srbija na kraju ove godine biti prva ili druga država u Evropi po stopi rasta privrede.

- Nikada, od kada se meri po Evrostatu, Srbija nije bila blizu prvih deset po stopi rasta - rekao je Vučić novinarima priliko obilaska Beograda na vodi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma srećan dinamikom radova na "Beogradu na vodi", pre svega zato što niko nije verovao da će biti izgrađen, ali i zbog brojnih opstrukcija, protesta i problema koji su se dešavali.

- Suočavali smo se sa korona virusom, brojnim problemima i opstrukcijama, sa ljudima koji su ubacivali deterdžent u fontane, blokirali iseljavanje ljudi koji su bespravno ovde bili - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je laž da je njegov brat Andrej veleposednik I da ima najviše zemlje u Vojvodini, te pozvao da mu pokažu i jedan ar koji poseduje.

Na pitanje zašto pojedine institucije ne rade svoj posao pa on mora da brani građanina Andreja Vučića I Igora Brnabića, Vučić je odgovorio da se trudi da ne brani nikoga, osim što brani one protiv kojih se vodi hajka.

Sve što je potpisano u Briselu mora da bude sprovedeno, ali ne u skladu sa kosovskim propisima, jer ako se sve posmatra na taj način, da mora da bude u skladu sa propisima Prišine ili Beograda, a da se ništa ne promeni, onda je nemoguće postići bilo kakav kompromis, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je na pitanje da li je dobar signal izjava portparola nemačke vlade Štefana Zajberta da sve što je potpisnao 2013. i 2015. mora biti realizovano i da ZSO treba da bude sprovedena u skladu sa kosovskim propisima, odgovorio:

- Beograd na vodi je najveće gradilište Jugoistočne Evrope, na kojem danas radi čak 2.850 radnika, od kojih je 2.650 domaćih i radnika iz regiona, uz oko 200 stranaca. To govori i o tome koliko je u pojedinim oblasitma potrebno radne snage u Srbiji i koliko je prostora za zapošljavanje, istakao je Vučić nakon obilaska završnih radova u "Galeriji Belgrade" u okviru Beograda na vodi.

Predsednik kompanije "Eagle Hills" Muhamed Alabar izjavio je danas da je Beograd grad u usponu u koji vredi ulagati i izrazio zadovoljstvo što je srpsko rukovodstvo pružilo njegovoj kompaniji priliku da radi jedan od najvećih projekata u srpskoj prestonici - Beograd na vodi.

Nakon obilaska završnih radova na izgradnji objekta "Galerija Belgrade" u okviru projekta Beograd na vodi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Alabar je rekao da on kao izvođači ima dobro okruženje za poslovanje zbog podrške srpske vlade i predsednika i uspešnim ekonomskim politikama koje Srbija sprovodi.

Autor: Tanjug AP