Iako su deca, imaju tek 12 godina, pokazali su koliko su veliki ljudi.

Kada je njihov drug Mihailo Knežević saznao da se razboleo od težeg oblika leukemije, učenici 6/2 odeljenja OŠ Sveti Sava u Vrčinu nisu čekali.

Odmah su se organizovali i počeli sa prikupljanjem pomoći za lečenje svog druga. U brojnim akcijama, mališani žele da sakupe što više novca kako bi pomogli lečenje svog drugara. Poslednja u nizu je otvaranje sajta za pomoć mališanu.

Kada su, između prvog i drugog polugodišta, saznali da je dečak bolestan, školarci su postavili kutije za sakupljanje novca u školi, kafićima, prodavnicima. Plakate sa apelom za pomoć zalepili su na banderama i otvorili instagram-profil, pod nazivom "Za Mihajlovu budućnost", organizovali humanitarne turnire.

Uz pomoć roditelja, šestaci su dizajnirali sajt koji je namenjen pomoći njihovom drugu Mihailu, koji već šest meseci bije bitku sa opakom bolešću. Deci su podršku pružili svi profesori i nastavnici, kao i uprava škole. Đaci neće prekidati akciju ni tokom letnjeg raspusta i nastaviće da prikupljaju novac za lečenje. Humani šestaci planiraju da organizju nove akcije sve dok njihov drug Mihailo ne ozdravi i ne vrati se ponovo u učionicu.

Dečak je trenutno na lečenju u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici.

Autor: Novosti.rs

#deca

#pomoc

#skola