Hrvatska je zabranila odlazak predsedniku Vučiću u Jasenovac

Ministar policije Aleksandar Vulin kaže da je hrvatski predsednik Zoran Milanović potvrdio da je Aleksandar Vučić prvi srpski predsednik koji je zatražio da ode u Jasenovac "da oda poštu ubijenim i poklanim Srbima, Romima i Jevrejima od strane ustaša".

Dodao je da je Milanović potvrdio i da bivši predsednik Srbije Boris Tadić, "koji ne razlikuje Jasenovac od Donje Gradine, takođe laže, baš kao i predsednik Vlade Hrvatske Plenković da je Aleksandar Vučić uradio bilo šta mimo protokola i pravila u međunarodnim odnosima".

- U odnosima među državama, osim protokola postoji i još jedno pravilo, reciprocitet. Sledeći put kada predsednik Aleksandar Vučić zatraži da obiđe Jasenovac, srpska država će pažljivo pratiti ponašanje Hrvatske, pa kako se budete odnosili prema našem predsedniku i mi ćemo tako prema svim vašim funkcionerima. Dok je granica u nadležnosti ministarstva koje ja predvodim, tako će biti - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući navode predsednika Hrvatske Milanovića da je Vučić prvi srpski predsednik koji je zatražio posetu Jasenovcu.

Autor: Novosti.rs