Na optuženičkoj klupi i muž i ćerka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima Vojne policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su vojnu službenicu V. S. (1962), zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita.

Policija je uhapsila i njenog supruga R. S. (1960), kao i njihovu ćerku G. S. R. (1982) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita u pomaganju i još šest osoba zbog sumnje da su davali mito.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita uhapšeni su V. P. (1958), bivše odgovorno lice PD "VinProm Plus" doo iz Niša, N. B. (1981), odgovorno lice PD "Energo Lab" doo Kragujevac, R. B. (1951) i D. B. (1985), zaposlene u PD "Energo Lab", J. P. (1984), zaposlenu u PD "Ibrea" doo Gornji Milanovac i V. M. (1954), zadrugara OŽ "Balkan" Crna Trava.

Sumnja se da je V. S, u periodu od 28. maja 2018. do 29. aprila 2022. godine, privilegovala navedena pravna lica u postupku javne nabavke "Tekuće popravke i održavanje zgrada i objekata", a od njih, zauzvrat, primala poklone u vidu uplata novca na svoj tekući račun, kao i na tekuće račune članova svoje porodice R.S. i G.S.R, u ukupnom iznosu od 578.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#mito