Na dnevnom redu sednice je, pored izbora gradonačelnika, i izbor njegovog zamenika, kao i članova Gradskog veća

Skupština grada Beograda sutra će na sednici izabrati novog gradonačelnika, a kandidat za to mesto je Aleksandar Šapić, prvi na listi Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve na aprilskim izborima.

Na dnevnom redu sednice je, pored izbora gradonačelnika, i izbor njegovog zamenika, kao i članova Gradskog veća. Predsedništvo SNS je u četvrtak, većinom glasova, usvojilo predlog Gradskog odbora stranke u Beogradu da Šapić bude kandidat za gradonačelnika. Predlog za zamenika gradonačelnika je Vesna Vidović, takođe iz SNS.

- Dobili smo većinsku podršku građana Beograda na izborima, dobili poverenje za sledeći mandat da vodimo dalje Beograd. Smatramo da će njih dvoje funkcionisati kao dobar tim - obrazložila je tada predlog stranke potpredsednica SNS Ana Brnabić.

Ona je najavila i da su izvesne izmene u Gradskom veću i sekretarijatima. Na sutrašnjoj sednici biće potvrđene i ostavke pojedinih odbornika, kao i potvrđivanje mandata novih članova gradske skupštine. Sednica beogradskog parlamenta sazvana je za ponedeljak u 10 sati, u zgradi Skupštine grada, na Trgu Nikole Pašića 6.

Autor: redportal.rs

#Skupština grada Beograda

#gradonačelnik

#izbor